Kies voor een alles-in-1 pakket

Wil je meerdere behandelingen laten toe passen op jouw gevel? Bij Van den Bogaart ben je aan het juiste adres. Wil je bijvoorbeeld de voegen laten uithakken en de gevel laten impregneren van je pand? Wij vertellen graag meer over de werkzaamheden die we uitvoeren en de kosten. Meer weten? Neem contact op, en we voorzien je graag van persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Uithakken voegwerk

Voegen uithakken

Wanneer we een gevelrenovatie uitvoeren, is het uithakken van het voegwerk vaak nodig. De oude voegen worden stofvrije verwijderd, d.m.v. hakhamers op lucht met water verneveling om de stofdeeltjes in te dammen en komt er nieuw voegwerk voor in de plaats. Voegen verwijderen kan op twee manieren, d.m.v. hakhamers op lucht, of het stofvrij uitslijpen van de voegen. Het gebruik van hakhamers is echter een stuk eenvoudiger. De hakkende beweging zorgt ervoor dat de voegen los komen te zitten. Het brokkelt dan stukje bij beetje af. Om een stabiele ondergrond te creëren voor het nieuwe voegwerk, moeten de oude voegen diep verwijderd worden. Als we de voegen uithakken beginnen we met de horizontale voegen, zodat de verticale er makkelijk uitvallen.

Renoveren van de gevel

Al meer dan 25 jaar lang gaan de specialisten van Van den Bogaart aan de slag met het uitvoeren van verschillende werkzaamheden aan de gevel, zo ook met het voegwerk. Wanneer een gevel niet goed onderhouden wordt, of beschadigd is, kan dat voor flink wat overlast zorgen. Niet alleen zal de buitenkant van het pand er veel minder mooi uitzien, maar ook binnen krijg je er last van. Zo kunnen er in een beschadigd pand vochtplekken, en zelfs schimmel te vinden zijn. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door beschadigd voegwerk. Wij gaan aan de slag om de voegen weer te herstellen. In sommige gevallen betekent dat het volledig verwijderen en vervangen van het voegwerk.

Bogaart
Na Gevel impregneren

Waarom de gevel impregneren?

Natuurlijk is het vooraf belangrijk om te weten wat een gevel impregneren precies inhoudt. Wanneer we een gevel impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) plaatsen we een doorzichtig laagje tegen de muur. Hierdoor krijgt vocht veel minder vat op het metselwerk. Het is dus eigenlijk een soort schild voor de muur. Een van de grote voordelen is het feit dat mossen en algen zich niet meer met het vocht kunnen voeden, waardoor ze geen grip krijgen op de stenen van de gevel. Ook is het reinigen van de muur een stuk makkelijker, blijft de kleur van de stenen en het voegwerk behouden, en blijven de stenen droog wat voor een beter binnenklimaat en een betere isolatie zorgt.

Wij leveren maatwerk

Wil jij een gevelreiniging uit laten voeren door de specialisten van Van den Bogaart? Of wil je andere gevelwerkzaamheden uit laten voeren? Neem dan contact met ons op door hier op de site het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0653364661 of 0651010194 of door een mail te sturen naar info@bogaartgevelrenovatie.nl. Schakel de expert van Van den Bogaart Gevelrenovatie in voor gevelreiniging!