Gevel reinigen door een expert

Ben je op zoek naar een expert in gevelreiniging die met jouw pand aan de slag gaat? Dan ben je bij Van den Bogaart Gevelrenovatie aan het juiste adres. Wij gaan aan de slag met de gevelreiniging om schade te helpen voorkomen en de gevel weer te laten stralen. Ook kun je ons inschakelen voor het uitvoeren van andere gevelwerkzaamheden. Ben je benieuwd naar wat Van den Bogaart voor jou kan betekenen op het gebied van de gevelwerkzaamheden? Lees verder, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies en om de mogelijkheden van de gevel reinigen en de kosten te bespreken.

Voorkom schade met gevelreiniging

Goed onderhoud van je gevel door periodieke gevelreiniging is ontzettend belangrijk. Door de muur af en toe te laten reinigen, krijgt hij namelijk niet alleen weer een schoon en net uiterlijk, maar zorg je er ook voor dat je pand beschermd is tegen schade en slijtage. Bovendien blijven de muren goed beschermd tegen vocht. Ook is het nodig om de gevel te reinigen voordat we aan de slag gaan met eventuele restauratiewerkzaamheden. We zijn bekend met verschillende technieken op het gebied van gevelreiniging. Welke techniek we toepassen, is afhankelijk van de soort muur. Zo zorgen we ervoor dat de gevel geen schade oploopt. We kunnen bijvoorbeeld een gevelreiniging uitvoeren door middel van hogedrukreiniging.

Manieren om een gevel te reinigen

Zoals gezegd maken we dus gebruik van twee verschillende manieren om een gevel te reinigen.

 • Hogedrukreiniging: de snelste en meest eenvoudige manier van gevel reinigen is door middel van een hogedrukreiniger. Het vuil spoelen we met een hoge waterdruk eenvoudig van de gevels af. Het mengsel van (heet) water, eventueel met reinigingsmiddel, en de hoge druk, zorgt ervoor dat het weinig tijd en moeite kost om de gevel te reinigen.
 • Stralen: De andere manier van gevelreiniging die we toepassen, is het stralen van de gevel. Deze methode is zeer geschikt wanneer het gaat om erosie en hardnekkig vuil. Wanneer de vervuiling niet met water of gevelreiniger oplosbaar is, passen we de straalmethode toe. We gebruiken daarvoor een mengsel van water, zand en lucht. De gevel ziet er daarna weer als nieuw uit, en de steen blijft in goede staat. Maar de grove bestanddelen van deze methode zorgen wel voor sterke schuring, wat het minder geschikt maakt voor verzwakte muren.

Neem contact met ons op, en we vertellen graag welke methode het meest geschikt is om jouw gevel te reinigen, en wat de kosten hiervan zijn.

Maak gevel reinigen makkelijker

Grondige gevelreiniging is een flinke klus. Er is echter een manier om het makkelijker te maken. Wanneer hij geïmpregneerd is, is de gevel reinigen namelijk een heel stuk makkelijker. Bij het impregneren van een gevel, wordt er een transparante laag overheen gespoten. Die laag zorgt ervoor dat het water geen vat krijgt op het metselwerk. In dat geval kunnen mossen en algen zich niet voeden. Dat betekent dat ze ook geen grip krijgen op de stenen. Bij een gevelreiniging zijn het mos en de algen in elk geval veel makkelijker te verwijderen. Niet alleen maakt het impregneren de gevel reinigen eenvoudiger, maar omdat mossen en algen geen grip krijgen, kunnen ze ook veel minder (snel) schade aan het pand aanrichten. Naast een dienst als gevelreiniging kun je Van den Bogaart ook inschakelen voor het impregneren van de gevel.

Gevel reinigen: de kosten

Natuurlijk wil je ook weten wat de gevel reinigen gaat kosten. Dit verschilt echter per situatie. Factoren waar de kosten van de gevel reinigen van afhankelijk zijn, zijn onder andere:

 • het soort gesteente
 • van wat voor soort vervuiling er sprake is
 • de conditie van het voegwerk
 • hoe groot de gevel is
 • welke manier van gevelreiniging het meest geschikt is

Bij Van den Bogaart zijn we altijd transparant over de kosten van gevel reinigen. Neem contact met ons op over de kosten, en je ontvangt binnen 24 uur een offerte voor de gevelreiniging!

De service van Van den Bogaart Gevelrenovatie

Waarom je nu juist kiest voor Van den Bogaart om je gevel te reinigen? Dat doe je niet alleen omdat wij de kosten laag houden. Wij zetten de overige voordelen van onze service voor je op een rij:

 • We hebben al meer dan 25 jaar ervaring met het uitvoeren van heel veel verschillende gevelwerkzaamheden
 • We leveren altijd maatwerk, en komen nooit met een ‘standaard’ oplossing
 • Je krijgt van ons gratis persoonlijk advies over de gevelreiniging en eventueel andere werkzaamheden
 • We sturen binnen 24 uur een offerte
 • De kosten voor de gevel reinigen berekenen we altijd op maat
Bogaart

Gevelrenovatie en gevelreiniging bij jou in de buurt

Direct een offerte aanvragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om de gevel te reinigen en de kosten voor jouw pand? Neem dan contact op voor meer informatie, en vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel 0653364661 of 0651010194 of stuur een mail naar info@bogaartgevelrenovatie.nl. Van den Bogaart Gevelrenovatie gaat aan de slag met de gevelreiniging van jouw pand!

Reacties van klanten

4.3
Gebaseerd op 8 beoordelingen
Ons huis opnieuw gevoegt, we zijn heel erg tevreden over het resultaat. Ons huis ziet er weer als nieuw uit.
Peter Van Dongen
Woonhuis opnieuw laten voegen, huis ziet er weer netjes en schoon uit. Na de werkzaamheden wordt alles netjes achtergelaten.
hans herwig
Erg prettig bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan onze woning. Door het nieuwe voegwerk, gestraalde en geïmpregneerde stenen ziet ons jaren '60 huis er weer uit als nieuw. Er wordt netjes gewerkt en zelfs de ramen zijn nog even gewassen toen de klus geklaard was.
Lisette Van De Logt
Prettige mensen om mee samen te werken. Goede kwaliteit met fijne nazorg en aandacht voor alles. Zelfs de ramen worden na afloop gereinigd. Aan te bevelen bedrijf.
jos wanetie
Super net bedrijf. Uitkappen en voegen veroorzaakt nu eenmaal een enorme puinhoop, maar ze ruimen alles keurig op. Ik heb er jaren tegenop gezien om het te laten doen, maar het is mij 100% meegevallen. Ons huis is weer als nieuw.
M&M Hermens
Betrouwbaar en professioneel bedrijf
Mari Vandersangen