Ben je op zoek naar een expert om jouw gevel te laten reinigen? Dan kun je terecht bij Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken. Wij gaan aan de slag met de gevelreiniging om schade te helpen voorkomen aan jouw pand in regio Oss, Nijmegen en Uden. Ook kun je ons inschakelen voor het uitvoeren van andere gevelwerkzaamheden. Ben je benieuwd naar de prijs voor gevelreiniging per m2? We informeren je graag over de kosten voor het laten reinigen van je gevel of metselwerk.

Voorkom schade door je gevel op tijd te laten reinigen

Goed onderhoud van je gevel en metselwerk door deze periodiek te laten reinigen, is ontzettend belangrijk. Door de gevel af en toe te laten reinigen, krijgt deze namelijk niet alleen weer een schoon en net uiterlijk, maar zo zorg je er ook voor dat je pand beschermd is tegen schade en slijtage. Bovendien blijven de muren goed beschermd tegen vocht. Ook is het nodig om de gevel te reinigen voordat we aan de slag gaan met eventuele restauratiewerkzaamheden. We zijn bekend met verschillende technieken op het gebied van gevelreiniging. Welke techniek we toepassen, is afhankelijk van het soort muur. Zo zorgen we ervoor dat de gevel geen schade oploopt. We kunnen bijvoorbeeld een gevelreiniging uitvoeren doormiddel van hogedrukreiniging of sandwashing. Bovendien hanteren we een zeer schappelijke prijs per m2 voor gevelreiniging, zodat je nooit te veel kosten betaalt om je gevel te laten reinigen.

Vernieuwd voegwerk voor een betere isolatie

Voorkom vochtdoorslag

Uw huis als nieuw dankzij het verwijderen van aanslag

De manieren om een gevel of metselwerk te laten reinigen

We maken gebruik van twee verschillende manieren om een gevel te reinigen.

 • Hogedrukreiniging: de snelste en meest eenvoudige manier van gevelreiniging is doormiddel van een hogedrukreiniger. Het vuil spoelen we met een hoge waterdruk eenvoudig van de gevels af. Het mengsel van (heet) water, eventueel met reinigingsmiddel, en de hoge druk, zorgt ervoor dat het weinig tijd en moeite kost om de gevel te reinigen.
 • Stralen: De andere manier van gevelreiniging die we toepassen, is zandstralen. Deze methode is zeer geschikt wanneer het gaat om erosie en hardnekkig vuil. Wanneer de vervuiling niet met water of gevelreiniger oplosbaar is, passen we de straalmethode toe. We gebruiken daarvoor een mengsel van water, zand en lucht. De gevel ziet er daarna weer als nieuw uit, en het steen blijft in goede staat. De grove bestanddelen van deze methode zorgen wel voor sterke schuring, wat het minder geschikt maakt voor verzwakte muren.

Maak het reinigen van je gevel gemakkelijker

Grondige gevelreiniging is een flinke klus. Er is echter een manier om het makkelijker te maken. Wanneer de gevel geïmpregneerd is, is gevelreiniging namelijk een heel stuk makkelijker. Bij het impregneren van een gevel, wordt er een transparante laag overheen gespoten. Die laag zorgt ervoor dat het water geen vat krijgt op het metselwerk. In dat geval kunnen mossen en algen zich niet voeden. Dat betekent dat ze ook geen grip krijgen op de stenen. Bij een gevelreiniging zijn het mos en de algen in elk geval veel makkelijker te verwijderen. Niet alleen maakt het impregneren het laten reinigen van de gevel eenvoudiger, maar omdat mossen en algen geen grip krijgen, kunnen ze ook veel minder (snel) schade aan het pand aanrichten. Naast voor een dienst als gevelreiniging kun je ons ook inschakelen voor het impregneren.

De kosten om je gevel of metselwerk te laten reinigen

Natuurlijk wil je ook weten wat de prijs is voor gevelreiniging per m2. Dit verschilt echter per situatie. Factoren waar de kosten voor het reinigen van de gevel van afhankelijk zijn, zijn onder andere:

 • Het soort gesteente
 • Van wat voor soort vervuiling er sprake is
 • De conditie van het voegwerk
 • Hoe groot de gevel is
 • Welke manier van gevelreiniging het meest geschikt is

We zijn altijd transparant over de kosten van het laten reinigen van de gevel.

De service van ons gevelbedrijf

Waarom je nu juist kiest voor Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken om je gevel te reinigen? Dat doe je niet alleen omdat wij de kosten laag houden. Wij zetten de overige voordelen van onze service voor je op een rij:

 • We hebben al meer dan 25 jaar ervaring met het uitvoeren van heel veel verschillende gevelwerkzaamheden.
 • We leveren altijd maatwerk, en komen nooit met een ‘standaardoplossing’.
 • Je krijgt van ons gratis persoonlijk advies over de gevelreiniging en eventueel andere werkzaamheden.
 • We sturen binnen 24 uur een offerte.
 • De prijs voor gevelreiniging per m2 berekenen we altijd op maat.
Bogaart

Gevelrenovatie en gevelreiniging bij jou in de buurt

Informeer naar de kosten voor het laten reinigen van je gevel

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om de gevel te reinigen en de kosten voor jouw pand? Neem dan contact op voor meer informatie en vraag direct een offerte aan om de prijs te ontdekken voor gevelreiniging per m2. Wij helpen je graag verder. Laat een bericht achter via het contactformulier of bel naar 0653364661. Van den Bogaart Gevelrenovatie gaat aan de slag met de gevelreiniging van jouw pand!

Reacties van klanten

4.5
Gebaseerd op 13 beoordelingen
Zojuist ons huis opnieuw laten voegen. Dat is met de hoogste kwaliteit, zorgzaamheid, netheid en professionaliteit gedaan. Van den Bogaart is flexibel, komt zijn afspraken na en zijn meedenkend. Ik kan niets anders dan lof uitspreken. Als ik een bedrijf moet aanraden voor gevelwerkzaamheden, zou het van den Bogaart zijn. Ga zo door!
Renz van Nisselroy
Wij zijn ontzettend tevreden over het mooie voegwerk wat Bas en zijn collega's geleverd hebben. Ons huis uit 1957 ziet er weer als nieuw uit.Verder waren ze altijd op tijd, lieten na het werk alles keurig schoon gemaakt achter (nog netter dan dan het was), en waren ze behulpzaam en vriendelijk.Tot slot vonden wij het harde werkers!
Suzanne Neijenhuis
Met Van den Bogaart een afspraak gemaakt om de voegen van onze woning te vervangen. Het bedrijf kwam al snel na een telefonische afspraak op locatie. Vanwege drukte en geen spoed aan onze kant afgesproken dat de werkzaamheden een paar maanden later uitgevoerd zouden worden.Na een tussentijdse telefoontje op een dinsdag bleek dat er op de donderdag al plek was om bij ons te beginnen. Volgens afspraak zijn ze op tijd begonnen met de werkzaamheden.Werkzaamheden zijn vakkundig en naar tevredenheid afgerond. Helaas wel een beschadiging aan onze buitencamera opgelopen omdat deze niet tijdig van de gevel afgehaald was.Voegwerk is netjes, enkele reparaties zijn naar tevredenheid uitgevoerd en de omgeving is na de klus ook opgeruimd.
Thijs Quivooij
Ons huis is er helemaal weer als nieuw. De voegen zijn uitgehakt, de gevels gestraald en alles is netjes weer gevoegd en geïmpregneerd. Ook is gelijk onze nieuwe aanbouw mee gevoegd. Ze werken heel netjes en ruimen steeds alles weer op. We zijn blij met het geleverde werk en kunnen het iedereen aanraden.
Niels van der Meijden
Werken hard en kundig. Ons hele huis laten uitfrezen en opnieuw laten voegen. Erg mooi resultaat. Ondanks het noodzakelijk stofwerk en voegen uitfreeswerk met bijbehorende geluidsoverlast (in relatie tot buren) hebben ze meegedacht in aanpak, waardoor de overlast beperkt bleef. Sowieso een fijne communicatie met kantoor en met de vakmensen. Het opgeleverde voegwerk is vakwerk. Ons huis is weer als nieuw.
Bart Coppes
Uithakken voegwerk, sandwashing, diversen stenen vervangen en scheuren gerepareerd opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. Ons huis is weer als nieuw. Firma vd Boogaart is heel nauwkeurig, ze ruimen alles netjes op,houden zich aan de afspraken, een prima bedrijf een aanrader.
Thea Dekkers
Onze buitenmuur opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. Prima werk geleverd tegen goede prijs. Absoluut een aanrader.
Bart Loman
Ons huis opnieuw gevoegt, we zijn heel erg tevreden over het resultaat. Ons huis ziet er weer als nieuw uit.
Peter Van Dongen
Woonhuis opnieuw laten voegen, huis ziet er weer netjes en schoon uit. Na de werkzaamheden wordt alles netjes achtergelaten.
hans herwig
Erg prettig bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan onze woning. Door het nieuwe voegwerk, gestraalde en geïmpregneerde stenen ziet ons jaren '60 huis er weer uit als nieuw. Er wordt netjes gewerkt en zelfs de ramen zijn nog even gewassen toen de klus geklaard was.
Lisette Van De Logt
Prettige mensen om mee samen te werken. Goede kwaliteit met fijne nazorg en aandacht voor alles. Zelfs de ramen worden na afloop gereinigd. Aan te bevelen bedrijf.
jos wanetie
Super net bedrijf. Uitkappen en voegen veroorzaakt nu eenmaal een enorme puinhoop, maar ze ruimen alles keurig op. Ik heb er jaren tegenop gezien om het te laten doen, maar het is mij 100% meegevallen. Ons huis is weer als nieuw.
M&M Hermens
Betrouwbaar en professioneel bedrijf
Mari Vandersangen