Jouw specialist in gevelwerkzaamheden

Ben je op zoek naar een specialist die de witte uitslag op het metselwerk van je woning of bedrijfspand aan kan pakken? Is er bijvoorbeeld vergipsing opgetreden? Van den Bogaart Gevelrenovatie is de specialist in gevelwerkzaamheden, en pakt de witte uitslag op het metselwerk voor je aan! We maken altijd een plan op maat, en kiezen nooit voor een ‘standaard’ oplossing. Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan verder, of neem contact op voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Hoe ontstaat witte uitslag op metselwerk?

Er zijn verschillende manieren waarop witte uitslag op het metselwerk kan ontstaan. Zogenaamde ‘vroege witte uitslag’ ontstaat door de oplosbare zouten in water. In de stenen komt al zout voor, maar wanneer (regen)water in ‘vers’ metselwerk dringt, worden de oplosbare zouten verplaatst door de poriën van het metselwerk. Als de stenen vervolgens opdrogen wordt de witte uitslag zichtbaar. Een andere oorzaak van witte uitslag op het metselwerk is kalkuitslag.

Bogaart

Na het metselen kan er bij regen of hoge luchtvochtigheid vrije kalk aan het morteloppervlak komen dat de voegen laat verkleuren. Als dat niet weggespoeld wordt, bijvoorbeeld door de weersinvloeden, ontstaat een chemische omzetting. Dan moeten er speciale reinigingsmiddelen gebruikt worden om de witte uitslag op het metselwerk te verwijderen. Ten slotte kan er na 2 tot 3 jaar ook een grijs-witte verkleuring ontstaan door vergipsing. Als er geen maatregelen genomen worden, zal de vergipsing alleen maar toenemen, want de uitslag verdwijnt niet op een natuurlijke manier. Van den Bogaart beschikt over de juiste apparatuur om vergipsing en andere vormen van witte uitslag op het metselwerk te verwijderen.

Vergipsing en andere uitslag op de muur verwijderen

Natuurlijk wil je witte uitslag op het metselwerk door bijvoorbeeld vergipsing zo snel mogelijk laten verwijderen. Van den Bogaart helpt je hierbij. Wij gaan eerst aan de slag met het maken van een plan van aanpak. Dit is voor elke situatie anders en we komen nooit met een ‘standaard’ oplossing. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je gevel er weer als nieuw uit komt te zien. Bovendien kunnen we je ook helpen met aanpassingen om verkleuring in de toekomst te voorkomen, zoals het impregneren van de gevel, en het uitvoeren van een (periodieke) gevelreiniging.

Waarom je kiest voor Van den Bogaart

Waarom je juist kiest voor Van den Bogaart om vergipsing of andere oorzaken van verkleuring aan de gevel aan te pakken? Wij zetten de voordelen van onze service op een rij:

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Maatwerk, nooit een ‘standaard’ oplossing
  • Persoonlijk advies
  • Offerte binnen 24 uur
  • Prijsopgave op maat
vergipsing verwijderd d.m.v. sandwashing

Persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, jouw persoonlijke situatie bespreken of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Dat doe je door hier op de site het formulier in te vullen, te bellen naar 0653364661 of 0651010194 of een mail te sturen naar info@bogaartgevelrenovatie.nl. Van den Bogaart Gevelrenovatie zal de witte uitslag op het metselwerk van je pand snel en vakkundig verwijderen.