Ben je op zoek naar een specialist die het kleurverschil op het voegwerk van je woning of bedrijfspand aan kan pakken? Is er bijvoorbeeld witte uitslag opgetreden? Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel is dé specialist in gevelwerkzaamheden, en pakt de witte uitslag op het metselwerk voor je aan! We maken altijd een plan op maat en kiezen nooit voor een ‘standaardoplossing’. Ontdek alles over onze werkwijze!

Waardoor kan kleurverschil in jouw voegwerk ontstaan?

Er zijn verschillende manieren waarop kleurverschil op het voegwerk kan ontstaan. Zogenaamde ‘vroege witte uitslag’ ontstaat door de oplosbare zouten in water. In de stenen komt al zout voor, maar wanneer (regen)water in ‘vers’ metselwerk dringt, worden de oplosbare zouten verplaatst door de poriën van het metselwerk. Als de stenen vervolgens opdrogen, wordt de witte uitslag zichtbaar. Een andere oorzaak van witte uitslag op het metselwerk is kalkuitslag.

Bogaart

Wat verergert het kleurverschil in jouw voegwerk?

Na het metselen kan er bij regen of hoge luchtvochtigheid vrije kalk aan het morteloppervlak komen dat de voegen laat verkleuren. Als dat niet weggespoeld wordt, bijvoorbeeld door de weersinvloeden, ontstaat een chemische omzetting. Dan dienen er speciale reinigingsmiddelen gebruikt te worden om de witte uitslag op het metselwerk te verwijderen. Ten slotte kan er na twee tot drie jaar ook een grijs-witte verkleuring ontstaan door vergipsing. Als er geen maatregelen genomen worden, zal dit alleen maar toenemen, want de uitslag verdwijnt niet op een natuurlijke manier. We beschikken over de juiste apparatuur om vergipsing en andere vormen van witte uitslag op het metselwerk te verwijderen.

We bieden dé oplossing voor kleurverschil in voegen

Wij hebben veel ervaring met verschillende soorten kleurverschil in voegwerk en bekijken graag de situatie om met een passende oplossing te komen. Daarnaast bieden wij andere diensten aan om jouw gevel er weer als nieuw uit te laten zien, zoals:

Vernieuwd voegwerk voor een betere isolatie

Voorkom vochtdoorslag

Uw huis als nieuw dankzij het verwijderen van aanslag

Waarom wij dé expert zijn voor het verwijderen van kleurverschil

Als je ons inschakelt voor het verwijderen van kleurverschil in je voegwerk, profiteer je van diverse voordelen. Zo hebben we meer dan 25 jaar ervaring en bieden we altijd persoonlijk advies. Wil je weten wat het kost om kleurverschil te verwijderen? Vraag dan een offerte aan en wij sturen deze binnen 24 uur, volledig op maat gemaakt.

vergipsing verwijderd d.m.v. sandwashing

Laat ons kleurverschil in je voegen verwijderen

Laat het ons weten wanneer je last hebt van kleurverschil in jouw voegwerk. Samen plannen we dan een afspraak in om te komen kijken en dan zullen wij je duidelijk uitleggen wat we hieraan kunnen doen. Neem contact met ons op door te bellen naar 06-53364661 of door een e-mail te sturen naar info@bogaartgevelrenovatie.nl.