Laat je buitenmuur impregneren

Wil jij de muur laten impregneren van je pand? Dan ben je bij de specialisten van Van den Bogaart aan het juiste adres! Wij gaan aan de slag met de buitenmuur impregneren, en kunnen bovendien andere gevelwerkzaamheden aan je pand uitvoeren. Wil je meer weten over onze service, de werkzaamheden die we uit kunnen voeren, wil je een muur laten impregneren of de kosten van het impregneren weten? Neem contact op met onze specialisten en wij voorzien je van persoonlijk advies.

Waarom een muur impregneren?

Natuurlijk is het vooraf wel belangrijk om te weten waarom je eigenlijk de buitenmuur moet laten impregneren, en wat dat precies inhoudt. Een muur impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) betekent eigenlijk simpelweg dat je een transparant laagje op de gevel aanbrengt. Dit laagje zorgt ervoor dat vocht veel minder vat krijgt op het metselwerk. Een van de grootste voordelen hiervan is dat mossen en algen zich op die manier niet kunnen voeden. Daardoor krijgen ze geen grip op de stenen van de gevel. Ze kunnen dan veel minder snel schade aan de gevel aanrichten, de kleur van de stenen en het voegwerk blijft behouden en het is makkelijker om de gevel schoon te houden. Een ander voordeel van de buitenmuur impregneren is ook dat de stenen droger blijven, wat zorgt voor een beter binnenklimaat en een betere isolatie.

Bogaart Gevel Impregneren

Vernieuwd voegwerk voor een betere isolatie

Voorkom vochtdoorslag

Uw huis als nieuw dankzij het verwijderen van aanslag

Buitenmuur impregneren voorkomt schade

Wanneer je de buitenmuur van je pand laat impregneren, zorg je ervoor dat je met relatief lage kosten de bouwkundige staat van de gevel behoudt. Het impregneren van de muur kan namelijk flink wat schade voorkomen. Wanneer water tegen de muur in ijs verandert, gaat het uitzetten. Deze krachten kunnen ervoor zorgen dat het steen gaat barsten. Dit zorgt voor schade aan de gevel. Door de muur te impregneren voorkom je deze schade. Het heeft in principe hetzelfde effect al als het schilderen van hout. De kosten van een muur impregneren zijn het zeker waard, omdat je voorkomt dat later een complete renovatie uitgevoerd moet worden aan de gevel.

Gevelwerkzaamheden van Van den Bogaart

Ben je te laat met de buitenmuur impregneren, en is er al schade ontstaan aan de gevel van je pand? Ook dan kun je terecht bij Van den Bogaart. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring met het uitvoeren van een groot aantal gevelwerkzaamheden. Zo doen we er alles aan om de schade te voorkomen, bijvoorbeeld door de buitenmuur te impregneren of door periodiek een grondige gevelreiniging uit te voeren, maar je kunt ons ook inschakelen om de gevel volledig te renoveren. De werkzaamheden die we uitvoeren aan de buitenmuur van je pand zijn dan onder andere:

  • het renoveren van een beschadigde gevel
  • vernieuwen van het voegwerk
  • een grondige gevelreiniging
  • verwijderen van graffiti met professionele apparatuur
  • uithakken van voegwerk

Muur impregneren en de kosten

Bij het bekijken van de mogelijkheden om de muur te impregneren en de kosten, houden we rekening met verschillende factoren. De kosten voor het impregneren verschillen dan ook per gevel. Natuurlijk is het afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar we controleren bijvoorbeeld ook eerst of er voegen uitgehakt moeten worden, of witte aanslag verwijderd moet worden en of je meteen een grondige gevelreiniging uit wilt laten voeren. Dit nemen we mee in de offerte voor de kosten om de buitenmuur te impregneren. In sommige gevallen moeten die werkzaamheden uitgevoerd worden, anders is de muur impregneren niet mogelijk. Wordt het niet gedaan, dan lukt het impregneren niet. Natuurlijk adviseren we je hier van tevoren volledig over, en ben je vooraf van alles op de hoogte. We stellen altijd een vrijblijvende offerte voor je op, zodat de kosten van de muur impregneren duidelijk zijn.

Profiteer van onze uitstekende service

Waarom je nu juist kiest om je buitenmuur te laten impregneren door Van den Bogaart? Dat komt niet alleen doordat we de kosten zo laag mogelijk houden. We zetten de overige voordelen van onze service op een rij:

  • Bij ons werken specialisten die al meer dan 25 jaar ervaring hebben met buitenmuren impregneren en andere gevelwerkzaamheden
  • We leveren altijd maatwerk, en geen ‘standaard’ oplossingen
  • Je ontvangt gratis persoonlijk advies
  • We zijn helder over de kosten van de muur impregneren, en je ontvangt binnen 24 uur een offerte
  • Ook de kosten berekenen we per situatie
Gevelreiniging Bogaart

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil jij profiteren van de voordelen die Van den Bogaart te bieden heeft en je buitenmuur laten impregneren? Neem dan contact met ons op, wij berekenen de kosten en sturen een vrijblijvende offerte. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel 0653364661 of 0651010194 of stuur een mail naar info@bogaartgevelrenovatie.nl. Van den Bogaart is de specialist die je inschakelt om een muur te impregneren!